نکاتی مهم در تغذیه روزهای کرونایی پاییز

تغذیه در روزهای کرونایی پاییزی از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا خوردن مواد غذایی مقوی موجب تقویت سیستم ایمنی بدن خواهند شد. تغذیه مناسب نه تنها باعث تقویت سیستم ایمنی در برابر بیماری‌هایی چون کرونا و آنفلوانزا می‌شود، بلکه می‌تواند در رفع آلرژی‌ها و بیماری‌های فصلی نیز موثر باشد.
تغییر فصل‌ها موجب تغییر رژیم‌های غذایی می‌شود و رعایت نکات تغذیه‌ای مختص هر فصل، می‌تواند به سلامت بدن کمک کند. در فصل پاییز و زمستان بسیاری از افراد با سرماخوردگی و ابتلاء به آنفلوآنزا دست و پنجه نرم می‌کنند، علاوه بر این دور نگه داشتن بدن از سرمای این فصل هم مهم است تا بیماری‌های این فصل به سراغ انسان نیاید، رعایت نکات تغذیه‌ای نیز در پیشگیری و یا کمک به درمان سریع بیماری‌ها حائز اهمیت است.
بین رژیم غذایی ناسالم و ابتلاء به بیماری‌هایی همچون فشار خون، دیابت، چربی خون بالا، مشکلات قلبی- عروقی، چاقی، اضافه وزن و در حال حاضر آنفلوانزا و کرونا ارتباط مستقیمی وجود دارد، اما افراد می‌توانند با اصلاح الگوی تغذیه‌ای گامی مهم برای حفظ سلامت خود بردارند. مصرف غذاهای متنوع، محدود کردن مصرف نمک، کاهش مصرف شکر، نوشیدن مقدار کافی آب و کنترل مصرف چربی از مهمترین نکاتی هستند که افراد با رعایت کردن آن‌ها می‌توانند از رژیم غذایی سالمی برخوردار باشند.
در ایام شیوع کرونایی کمبود مصرف پروتئین‌های بدن ممکن است مشکل آفرین باشد. پروتئین به طور صد درصد برای سیستم دفاعی بدن لازم است. بهترین منابع پروتئینی گوشت، لبنیات و تخم مرغ است. درصد پروتئین لبنیات کم چرب تفاوتی با لبنیات پرچرب ندارد و در پاییز مصرف لبنیات کم چرب توصیه می‌شود.
در فصول سرد سال اغلب هوا ابری و هنگام وارونگی هوا، عبور نور از ذرات ریزآلاینده ها کم و گاهی ناممکن می شود و امکان ایجاد ویتامین D3 برای جذب کلسیم در بدن دشوار می شود.
از سوی دیگر برودت هوا از تحرک افراد کاسته و قدرت جذب کلسیم از طریق استخوان ها کاهش می یابد بنابراین استفاده از شیرهای غنی شده با آهن، کلسیم، ویتامین های B،A و بویژه ویتامین D تاثیرمطلوبی بر پروسه هورمونی گذاشته و به تقویت بدن و استخوان سازی کمک می کند.
همچنین ماست حاوی یکسری میکرواگانیسم‌های مفید برای سلامت بدن است از این رو توصیه می‌شود حتما این ماده غذایی در برنامه غذایی گنجانده شود، به‌ویژه در کودکانی که در پاییز و زمستان مرتب دچار سرماخوردگی می‌شوند.
باید بدانیم که سیستم ایمنی بدن انسان در عین حال نمی‌تواند در دو یا سه جبهه بجنگد، بنابراین باید تا می‌توانیم به سیستم ایمنی بدن کمک کنیم. مصرف غذاهایی مانند فست فود، انواع سوسیس و کالباس، چیپس و پفک‌ها سیستم ایمنی بدن برای مبارزه را منحرف می‌کند. لازم است در فصل پاییز مصرف این نوع مواد غذایی را کمتر کرده و بیشتر خوردن میوه‌ها و مواد پروتئینی به خصوص برای کودکان روزانه یک یا دو وعده در اولویت برنامه غذایی قرار گیرد.